روزهایی بودند که یک زنبیل دستمان میگرفتیم و برای خرید راهی بازار میشدیم. بعد از ساعتها چرخ زدن در بازار با کیسه خرید چندکیلویی و چندبرابر خستگی بیشتر به خانه بازمیگشتیم. این روزها اما میتوان با چند کلیک ساده و داشتن یک کارت اعتباری، همه چیز را از شیر مرغ تا غیر جان آدمیزاد درب خانه تحویل گرفت!
تجارت الکترونیک
حالا دیگر در همه خانهها یک رایانه، و در دست بسیاری از مردم یک گوشی هوشمند قرار گرفته است. سایتهای اینترنتی، کانالهای تلگرامی و صفحات اینستاگرام پر از فروشندههایی است که از فضای اینترنتی برای ایجاد غرفه فروش یا به عبارت بهتر «فروشگاه» بهرهبرداری میکنند، بدون آنکه هزینهای برایشان داشته باشد؛ اتفاقی که بیشتر در شهرهای بزرگ دیده میشود و البته کمکم به شهرهای کوچک و روستاها هم در حال گسترش است.
اکنون به راحتی میشود در خانه نشست و تولیدات و محصولات خود را در اینترنت به مشتریان عرضه کرد. در همان فضای مجازی برای آن تبلیغ کرد و با استفاده از خدمات بانکی و خدمات متنوع بستهبندی و ارسال، به دست مشتری رساند. حتی بازاری اجتماعی مانند باسلام هم هست. این بازار به تولیدکنندگانی که محصولاتشان اصالت، سنت و سلامت دارند، غرفه میدهد و برای علاقهمندان این کالاها امکان خرید اینترنتی گذاشته است.
چرا فروش اینترنتی؟
اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که هنوز برای راه انداختن یک غرفه فروش اینترنتی تردید دارید، شما را به خواندن آماری حیرتانگیز دعوت میکنیم. شاید پس از خواندن این اطلاعات تصمیمی جدید و جدی بگیرید.
در سال ۹۵ بیش از ۸۰ میلیون سیمکارت فعال در اختیار مشترکان قرار داشت. ضریب نفوذ صددرصدی تلفن همراه، نشانه این است که تقریباً هر ایرانی بالای هجده سال حداقل یک سیمکارت همراه دارد. هرسیمکارت، طبعاً یک تلفن همراه هم لازم دارد و در خوشبینانهترین حالت حداقل نیمی از کاربران از تلفنهای هوشمند استفاده میکنند. از سوی دیگر، ۶۰ درصد خانوادههای اینترنتی حداقل یک رایانه دارند و تقریباً همهشان به اینترنت نیز متصل هستند و به شکلی در فضای مجازی حضور دارند.
ذکر همین عدد ورقمها نشان میدهد که شما در فروش اینترنتی با بازاری چند-دهمیلیونی روبهرو هستید که اگر به این نوع خرید کردن اعتماد و اطمینان کنند، کسب و کار شما حسابی رونق خواهند گرفت.
بیش از ۹۰ درصد کاربران تلفنهای هوشمند در جهان به خرید اینترنتی علاقه دارند و ۷۰ درصد آنها نیز طی یک ماه حداقل یکبار خرید اینترنتی را تجربه میکنند. تمامی آمارها تأیید میکند که فروش اینترنتی در جهان رو به گسترش است. حالا نوبت شماست که تصمیم بگیرید برای بازار داخلی چه برنامههایی دارید.
مشتریها را دریابید
یکی از دلایلی که باید سراغ فروش اینترنتی رفت، جلب رضایت مشتریهای تنبل است. بله درست خواندید. مشتریهایی که ترجیح میدهند به جای تماشای ویترین مغازهها یا رفتوآمدهای طولانی بین مراکز خرید، از ویترین رایانه یا تلفن همراه و تبلت خود چیزهایی را که نیاز دارند انتخاب و خرید کنند و همزمان به کارهای دیگرشان هم برسند.
دسترسی آسان به محصولات یکی از مهمترین رضایتمندی مشتریان است. دوستی دارم که حتی پس از ازدواج هم به خرید کردن رغبت پیدا نکرد. او به شدت از خرید کردن سنتی پرهیز میکند. روزی به من گفت: «اگر میدانستی برای یک خرید ساده چند لیتر بنزین مصرف میشود، چقدر ترافیک و آلودگی هوا ایجاد میشود و چقدر از عمر گرانبهایت به دنبال پیدا کردن جای پارک، پشت راهبندانهای طولانی و چانه زدن با فروشنده تلف میشود، هرگز طعم شیرین خرید اینترنتی را با چیز دیگری عوض نمیکردی!».
از شیر مرغ تا جان آدمیزاد
البته جان آدمیزاد را به شوخی میگوییم، اما واقعیت این است که در اینترنت همه چیز پیدا میشود؛ انواع خوراکیها، پوشاک، لوازم دیجیتال، اسباب خانه، خودرو و هزاران محصول متنوع دیگر.
تنوع کالا، امکان مقایسه با سایر کالاهای همرده و حتی به اشتراک گذاشتن خریدها و توصیههای خوب و بد برای خرید یا عدم خرید یک محصول، از مزیتهای خرید و فروش اینترنتی، بهویژه برای خریداران است.
از طرف دیگر، کالاهایی را که در منطقه زندگی ما یافت نمیشود یا عرضه آن کم و محدود است میتوان از طریق همین غرفههای اینترنتی تهیه کرد. شما در جایگاه یک تولیدکننده محصول خاص نیز میتوانید از این فرصت منحصربهفرد استفاده کنید و با شناسایی خریداران و محل زندگی آنان، حداکثر سود را برای فروشگاه خود داشته باشید.
قیمت عادلانه، همراه باکیفیت خوب
مزیت دیگر فروش اینترنتی و داشتن یک غرفه فروش در سایتها یا صفحات مجازی این است که میتوان ردپای واسطهها و دلالان را از این نوع فروش پاک کرد. این اتفاق باعث میشود که کالا با قیمت عادلانه و منطقی به دست خریدار برسد. این طور هم مشتری میتواند از تخفیف مناسب و خرید اقتصادی برخوردار شود و هم فروشنده از یک سود منطقی.
فروش اینترنتی این فرصت را به همه میدهد تا بهای کالاهای انتخابی خود را به صورت آنلاین رصد کنند. قیمتها در بازارهای اینترنتی به صورت لحظهایمشاهدهشدنی است. به همین دلیل،گرانفروشیهای ناجوانمردانه یا ارزانیهای بیعلت،مشتریها را میپراند. خریدار میتواند قیمت کالا را با انواع مشابه آن مقایسه کند و با بررسی جوانب مختلف به خرید اقدام کند.
در این بازار، مشتری علاوه بر کیفیت، جویای خدمات جانبی مثل ضمانت (گارانتی) و خدمات پس از فروش هم هست. پس با در نظر گرفتن این عوامل، میتوان گوی رقابت را از سایر رقبا ربود. قیمت و کیفیت مناسب به علاوه خدمات خوب به مشتری میتواند محصول شما را به یک برند معتبر در بازار مجازی تبدیل کند؛ بازاری که میلیونها مشتری دارد.
نظر شما چیست