انگشترسازی ابراهیمی
بیست سال پیش بود. هنوز صنایع دستی در شهری مثل قم پا نگرفته بود و انگشترسازهایی که میخواستند زیر نظر اتحادیه یا صنفی باشند باید میرفتند سراغ اتحادیه صنف طلا و جواهر. باید کسی پیشگام میشد. پیگیری و موفقیتهای ابراهیمی باعث شد اولین کسی باشد که در صنف انگشترسازها پروانه بهره برداری بگیرد.
انگشترسازی و کار با جواهرات خیلی حوصله و صبر میخواهد. به خصوص اگر بخواهی بدون کپی برداری و خلاقانه انجامش دهی. اگر سری به کارگاه انگشترسازیاش بزنی میتوانی از صفر تا صد ساخت یک انگشتر را ببینی که در تمامی مرحلهها با دست انجام میشود. انگشترهایی که تک هستند و دوری از ساز و کارهای سری سازی و کارخانهای هم باعث نشده به روز نباشند. نمونهاش هم سبک مشبک کاری و مرصعکاری روی انگشتر است. سبکی که از ابداعات ویژه استاد مهدی ابراهیمی است. و البته هیچ کدام اینها اتفاقی به دست نیامده. نتیجه سی سال تلاش و پیگیری و عشق به کار است.
این مطلب از غرفه انگشترسازی استاد مهدی ابراهیمی نقل میشود:
عقیق یمن چیست؟
معادن عقیق یمنی از قدیمیترین و با کیفیتترین معادن عقیق در جهان محسوب میشود. کیفیت سنگهای عقیقی که از معادن یمن استخراج میشوند، در مقایسه با دیگر معادن به مراتب بیشتر بوده و به همین دلیل از نظر قیمت نیز در مقایسه با عقیقهای دیگر از قیمت نسبتا بالاتری برخوردار هستند. خوب است بدانید عقیقهای یمنی معمولا عقیقهایی خوش رنگ، یکدست و کمیاب بوده و عموم علاقهمندان به سنگهای قیمتی و کلکسیونرها از بین انواع سنگ عقیق، معمولا سنگ عقیق یمنی را انتخاب میکنند. هر چند که عقیق شجری و عقیق خراسانی نیز در این میان جایگاه خاص خودش را دارند.
عقیق یمنی را با عناوینی همچون یمن، یمانی و … نیز میشناسند.عقیق طبیعی در طبیعت به رنگهای متنوعی مانند قرمز، قرمز مایل به قهوهای، جگری، زرد، کبود (آبی)، سیاه، سبز، خاکستری و خرمایی یافت میشود و از دیر باز قبایل و ملل کهن جهان، عقیق را سنگ مقدسی میدانستند و آن را از خود دور نمیکردند و بر این اعتقاد بودند که سنگ عقیق محافظت کنندهای در برابر حوادث و بلایا است...
از اینجا: انگشتریها و نگینهای عقیق یمنی در بازار اجتماعی باسلام ببینید!
داستان غرفهدار
مرضیه مدیری از غرفه تک گوهر
کارشناسی ارشد زمین شناسی هستم. گوهر تراشی رو به عنوان یه سرگرمی شروع کردم. اما آفرینش یه چیز جدید اون قدر برام جذاب بود که نتونستم ازش دل بکنم.😅توی آزمایشگاه و درسهای دانشگاه با خیلی از سنگها و کانیها آشنا شده بودم. حتی صیقل سنگ و ساخت مقاطع نازک رو هم تجربه کرده بودم. اما این یه چیز دیگه بود.وقتی اولین جلسات کلاس، مرمرهای تیره معمولی رو برای تمرین تراش دادیم و برای اولین بار اونها رو پولیش دادم، نتیجه کار برام غیر قابل باور بود...😍و این اولین جرقه برای من بود...از اونجایی که آدم دقیق و منظمی هستم، سنگها رو به خوبی تراش میدادم و مرتب توسط استادم تشویق میشدم. و این گام بعدی بود...هرچند آلودگی زیاد و مشکلات کار من رو به شک میانداخت. دستان همیشه زخمی، کار کردن با آب سرد در زمستان. مواد خطرناکی مثل انواع چسب و گردوخاک سنگها. صدای بسیار بلند و آزار دهنده دستگاه و ...در نهایت بعد از تحقیق فراوان و مشاوره و ارزیابی، تصمیم گرفتم این کار رو به عنوان شغل خودم انتخاب کنم و گسترش بدم. با چند تا از دوستانم شروع کردیم. بازار فروشمون هم بیشتر دوستان، نزدیکان و کانالهای اینترنتی بود. خوشبختانه بیشتر خریداران از محصول و کیفیتش راضی بودن و تعدادی از اونها برای دفعات مکرر خرید کردن. امیدواریم بتونیم با کار و هنرمون در راه پیشرفت کشور و توانمند سازی اقتصادش کاری انجام بدیم، ان شاءالله.
فاطمه محمدی راز، غرفه دستسازههای چوبی را در بازار اجتماعی باسلام راه انداخته است. او علاوه بر استفاده از تجربههای شخصی از دانش روز دربارهی چوب هم بهره میبرد. تحصیلات آکادمیک در گرایش چوب دارد و خم و چم چوب و انواعش را به خوبی میشناسد.بسیاری از این محصولات حداقل در تزئینات و شکل داخلی خود نمونهی مشابه ندارند، چون در فرآیند ساخت و استفاده از تکنیک ابر و باد و مادهی رِزین معمولا طرحی به دست میآید که تک هستند.